Vitavax® 2000 este lider în familia produselor de tratament sămânță și asigură o protecție deosebită împotriva bolilor de sol și a celor cu transmitere prin sămânță. Cu Vitavax® 2000 nu există restricții în ceea ce privește data semănatului, adâncimea sau calitatea patului germinativ. Ambele substanțe active ale Vitavax® 2000 sunt foarte sigure pentru sămânță, chiar și după depozitare îndelungată.
Este singurul produs pentru tratamentul semințelor care stimulează germinația și creșterea plantelor, sporind rezistența culturii în condiții de stres.

Avantajele Produsului
  • Protecție excelentă, de contact și sistemică, împotriva bolilor cu transmitere prin sol și sămânță
  • Vitavax® 2000 asigură cel mai bun grad de răsărire a culturilor de cereale, comparativ cu orice alt produs pentru tratamentul semințelor
  • Asigură controlul unui spectru larg de boli, oferind randamente crescute, chiar și în condiții de stres
  • Rezultate excelente în controlul Microdochium nivale, Fusarium spp. și Tilletia spp.
  • Vitavax® 2000 este un produs esențial în strategiile anti-rezistență
Summary/Passport

Compoziție: carboxină 200 g/l
tiram 200 g/l

Formulare: SC – suspensie concentrată

Mod de acțiune: Vitavax® 2000 conține două substanțe active, cu diferite moduri de acțiune:
Carboxina este o substanță activă din clasa SDHI, care are acțiune sistemică și eradicantă. Controlează un spectru larg de boli și stimulează creșterea precoce a culturii.
Tiram este componentă de contact din clasa ditiocarbamați. Are acțiune unică multi-site împotriva complexului de boli cu transmitere prin semințe și sol.

Registered Use
Cultura Spectru de combatere Doza

Grâu

Mălura comună (Tilletia spp.)
Fuzarioză (Fusarium spp.)

2,5 l/to

Orz

Tăciunele zburător (Ustilago nuda)

Sfâșierea frunzelor (Pyrenophora graminea)

 3 l/to

Directions of Use

Tratamentul semințelor cu Vitavax® 2000 se efectuează cu mașinile recomandate de producător sau cu cele existente în dotare, bine reglate, astfel încât să se asigure acoperirea uniformă a semințelor și respectarea strictă a dozei recomandate.
Pentru Vitavax® 2000, la fiecare 1 l de produs, se adaugă 1-4 l apă, în funcție de mașina de tratament utilizată, aceasta asigurând o bună acoperire și protecție. Produsul se aplică pe o sămânță de bună calitate, cu o umiditate de maxim 15%.
Este compatibil cu majoritatea produselor pentru tratarea semințelor fungicide sau insecticide. Nu se va amesteca cu produse puternic alcaline sau cu concentrate emulsionabile.